The shop stop

Afbeelding 1

Het is al even duidelijk: een loon ter mijner beschikking hebben is niet goed voor mijn shopverslaving. Ik had nooit gedacht dat ik een shopverslaving had, tot ik ontdekte wat voor nieuwe aanwinsten ik allemaal in mijn kast heb sinds deze zomer. Ik kan het “ik-ben-wel-een-blogger-he”-excuus niet blijven gebruiken. Hier moet een einde aan komen. En wel nu meteen. Ik las een fashion shop stop in. Tot ik op reis vertrek naar New York in november. Twee maanden niet shoppen (baby steps!) en dat in de meest cruciale maanden van een fashionista: nieuwe winterlaarzen, nieuwe winterjas, nieuwe mutsen en sjaals… Maar niet voor mij! Er zullen wel wat problemen ontstaan als ik koude voeten begin te krijgen en tot het besef zal komen dat ik geen winterlaarzen meer heb. Maar ik heb besloten om hier creatief mee om te gaan! Of ik zal lenen of ik zal ruilen: wat voor manier ook, als ik echt iets nodig heb zal ik er wel aangeraken. ZONDER iets uit te geven. Dit worden spannende maanden. Met de grote verhuis die eraan komt (jaaaa ik ga samenwonen!) kan ik wel wat geld gebruiken voor nuttige dingen. Lieve lezers, dit is mijn officiële verklaring: mijn shop stop begint NU!

It is so not good for me to get money on my account every month. It made me realize that I have a shopping addiction. I never thought I had it, until I realized what I have been buying for myself this summer. I can’t keep using the “I-am-a-blooger-so-I-have-to-shop”-excuse forever. This has to stop. Right now. Until I will go to New York in November, I will do a fashion shop stop. I won’t shop for clothes for two months (baby steps!). This will happen in the most crucial months for a fashionista: this is the time when we have to buy winter jackets, winter boots, scarves and hats. But I won’t! There will some problems when my feet will get cold and when I will realize that I don’t have winter boots. But I will handle this in a creative way: I will borrow stuff or switch stuff with friends: if I really need something, I will get it in a different way. WITHOUT spending money. This will be some very exciting months. With the big move coming up (yes, we’re gonna rent together!) I can use my money for other things. Dear readers, this is my official declaration: my shop stop begins NOW!

2 thoughts on “The shop stop

Leave a Reply